Check onze teambuilding BBQ workshop

aj dat niet meugt...

Onlangs deden we met ons team een BBQ workshop

Download hier de pdf. Met dank aan Ghentlemensbbq.com

Maak zelf rosbief klaar!

stappenplan

haal een topstuk vlees en verse fond in onze winkel in Beselare of Wervik

Eerst de rosbief rauw zonder kruiden uurtje in de oven op 50 graden.

Kruiden met peper en zout, eventueel enkele teentjes look in het vlees steken.

Mooi aanbakken op hoog vuur in verse boerenboter en scheutje arachideolie (zo brand de boter minder vlug aan)

Oven op 120° en laten verder garen tot je kerntemperatuur hebt van 62°C (dan is hij net tussen saignant en rosé, heb je liever bleu max tot 58°C kern laten garen)

 

Pan of pot waarin je hebt gebakken blussen (deglaceren*) met scheutje porto en wat water, wanneer de bodem volledig proper is en al het aanbaksel dus in de jus zit, apart in een potje gieten.

 

Terug wat boter in dezelfde pot en fruit 2/3 fijngesneden sjalotjes aan. Snuifje zout erbij en wanneer ze mooi glazig zijn opnieuw blussen met wat porto.

Even laten doorkoken en dan de twee potjes fond erbij en het potje met de *deglacage van daarnet.

 

Opnieuw even doorkoken, van het vuur halen, afkruiden met peper en zout en enkele kleine klontjes koude boter erdoor mengen tot de saus mooi blinkt en licht gebonden is. (na het toevoegen van de boter zeker niet meer doorkoken want dan schift de saus.)

Let wel: onze sauzen zijn allemaal gebonden met gluten behalve in die fond zit enkel natuurlijke gelatine.

 

Smakelijk en veel succes!

"alli how, nog één schelletje...tmoe mo zo goed nie zijn"
toon ons hoe je het er van af bracht op IG #beenhouwerdecupere

Liever iets anders maken?

Wil je zelf aan de slag? Wij geven raad!
Klaargemaakte traiteurgerechten zijn wel lekker maar soms wil je iemand verrassen of wil je je gasten verbazen met je kookkunsten. 
In een traditioneel gerecht neemt het vlees de hoofdrol. Maar om dit vlees correct te bereiden is er kennis en ervaring nodig. Wij hebben die en delen die graag. Vraag ons uitleg over gaartijden of de nodige kerntemperatuur, wij helpen graag!
We nemen de stiel van beenhouwer heel serieus. Bij ons komen enkel de beste producten binnen. We maken zo veel mogelijk zelf...

Ook kaas is bij ons een belangrijke pijler. Met de kennis van Lies komt u thuis met een  heerlijk stuk kaas dat perfect past bij het gerecht of wijn.

Algemene info


Lies Vandenbroucke en Jan-Klaas Decupere
BE0760341032

Winkel Beselare
Beselarestraat 285, 8980 Beselare

Beenhouwers aan de Leie BV
Leiestraat 28
8940 WERVIK
BTW BE 0804.178.302

Openingsuren


Openingsuren BESELARE
Maandag 08U00 - 12U30 / 14U00 - 18U00
Dinsdag 08U00 - 12U30 / 14U00 - 18U00
Woensdag GESLOTEN
Donderdag 08U00 - 12U30 / 14U00 - 18U00
Vrijdag 08U00 - 12U30 / 14U00 - 18U00
Zaterdag 08U00 - 12U30 / 14U00 - 17U00
Zondag 09U00 - 12U00 / NAMIDDAG GESLOTEN
Openingsuren WERVIK
Doorlopend open
Maandag 08U00 - 18U00
Dinsdag 08U00 - 18U00
Woensdag 08U00 - 12u00
Donderdag 08U00 - 18U00
Vrijdag 08U00 - 18U00
Zaterdag 08U00 - 17u00
Zondag GESLOTEN