ons verhaal
"int lang"
onze kijk op de beenhouwersstiel
Goeindaag, wij zijn Lies Vandenbroucke & Jan-Klaas Decupere van Beenhouwerij Decupere in Beselare en dat sinds 2017.
Groeien doe je niet alleen en we hadden het geluk een bende Bourgondiërs te vinden die dezelfde passie voor lekker eten en fijne vleeswaren met ons delen. Ons team breid gezellig uit!
Onze visie is dat we respect hebben voor het dier. Zoals vroeger willen we alles verwerken van kop tot staart. We gaan terug naar de essentie van de échte beenhouwersstiel. Veel ‘old school’ recepturen krijgen een eigentijdse toets. Charcuterie, slaatjes, panklare- en bereide gerechten maar ook een schoon stuk rosbief of een dikke côte à l’os. Onze grote liefde voor een lekker vleesje op de BBQ zorgt er voor dat jij ook thuis kan uitpakken.
De honger van ons team is niet te stillen, we moeten verder groeien. In Wervik zouden Bart & Inge stoppen met hun slagerij. We kwamen toevallig via een gezamenlijke kennis in contact en het klikte meteen. De ervaring van Bart kan een echte meerwaarde worden in ons verhaal. Dat in combinatie met het ‘Beenhouwer Decupere DNA’ kan vonken geven. Twee Bourgondiërs uit de basis van ons team, Lander Everaet en Robin Vandenberghe, zullen mee hun schouders steken onder de nieuwe winkel in het hart van de tabaksstad.
to be continued....
Wij helpen jou met lekker eten bereiden
Klaargemaakte traiteurgerechten zijn wel lekker maar soms wil je iemand verrassen of wil je je gasten verbazen met je kookkunsten.
In een traditioneel gerecht neemt het vlees de hoofdrol. Maar om dit vlees correct te bereiden is er kennis en ervaring nodig. Wij hebben die en delen die graag. Vraag ons uitleg over gaartijden of de nodige kerntemperatuur, wij helpen graag!
Ook kaas is bij ons een belangrijke pijler. Met de kennis van Lies komt u thuis met een heerlijk stuk kaas dat perfect past bij het gerecht of wijn.